>
>
>

Brak ikon fotoradaru

gregor3313
2013/01/06 00:17:21   
Odpowiedź Forum GPSodpowiedz

]Pobrałem POI fotoradary stacjonarne i wrzuciłem do noki e52(MAPS/pol) SYGNIC8.22(upi). Działa ok. sygnalizuje dźwiękiem,ale podczas nawigowania, zamiast ikony fotoradaru pojawia się pytajnik w niebieskim kółeczku.Gdy ustawiałem POI przy "fotoradary stacjonarne" nie było ikony.Czy coś zrobiłem źle.Proszę o pomoc.Dzięki

Opublikuj
Anuluj

Forum Nawigacji GPS
PoiPoint

gsmphone
2013/01/06 09:03:31   
Odpowiedź Forum GPSodpowiedz

A pobrałeś ikonę fotoradaru w odpowiednim formacie?

Opublikuj
Anuluj

gregor3313
2013/01/06 10:24:34   
Odpowiedź Forum GPSodpowiedz

Rożne ikony fotoradarów mam już w folderze res/icons wszystkie w formacie bmp.Jeżeli mam wgrać jakieś nowe to czy mógłbyś podać skąd pobrać.Na POIPoint niema ,chyba że się myle,jestem nowyan portalu.

Opublikuj
Anuluj

gsmphone
2013/01/06 17:14:04   
Odpowiedź Forum GPSodpowiedz

Może po prostu masz za dużo tych ikon fotoradarów wgranych. Zostaw tylko jedno.

Opublikuj
Anuluj

gregor3313
2013/01/06 19:23:54   
Odpowiedź Forum GPSodpowiedz

Zostawiłem jedną ikone.Nie pomogło. Jak otworze "zarządzaj poi"/pokaż-ukryj poi lub ostrzegaj poi to przed "fotoradary stacjonarne"(które wgrałem z PoiPoint)nie ma ikony ,a przy reszcie(wgrane przy instalacji) poi(bankomat,apteka,kino,itp.)są ikony.Znaczyłem je"ostrzegaj o poi"

i te działają( dźwięk i są widoczne).

Opublikuj
Anuluj

gsmphone
2013/01/07 07:51:30   
Odpowiedź Forum GPSodpowiedz

No to teraz tylko pozostaje sprawdzić czy nazwa ikony jest taka sama co nazwa pliku POI. Czyli jeżeli masz POI np: "Fotoradary Stacjonarne.csv" to ikona musi być np "Fotoradary Stacjonarne.bmp". Nie może być "fotoradary stacjonarne.bmp" czy "FotoradaryStacjonarne.bmp".

Opublikuj
Anuluj

Forum Nawigacji GPS
PoiPoint

gregor3313
2013/01/07 15:31:12   
Odpowiedź Forum GPSodpowiedz

Poprawiłem nazwę ikony (dokładnie małe,duże litery spacje kropki itp)niestety dalej to samo.Masz jeszcze jakiś pomysł?

Opublikuj
Anuluj

gregor3313
2013/01/07 20:52:30   
Odpowiedź Forum GPSodpowiedz

PO problemie.Miałeś racje,nazwy muszą być jednakowe(ale nie poprawiane). Ściągnąłem nową paczkę z fotoradarami+ikony+dźwięki o jednakowych nazwach i wszystko ładnie widać i słychać.Dzięki za naprowadzenie na dobry trop.Pozdrawiam

Opublikuj
Anuluj

norbertp
2013/05/04 21:59:39   
Odpowiedź Forum GPSodpowiedz

U mnie również jest brak ikon... Pojawia się sygnał dźwiękowy i czerwony kwadrat. Niestety nie wiem czy to np fotoradar czy bankomat... Mam tomtom i ściągam pliki w formacie csv, potem konwertuję na OV2 i wklejam do folderu z mapą. Dalej postępuję zgodnie ze wskazówkami z tej strony. Co muszę zrobić, aby kwadraty zamieniły się w ikony?

Opublikuj
Anuluj

norbertp
2013/05/05 11:52:05   
Odpowiedź Forum GPSodpowiedz

Moja navi (tomtom live) obsługuje ikonki w formacie 22x22 BMP. Nigdzie takich nie ma. Są albo większe albo mniejsze. Które będą ok (jeśli wogóle podejdą).

Opublikuj
Anuluj

Dodaj odpowiedź
Opublikuj Odpowiedź