Tags: Wyszukiwanie, poprawianie,
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wyszukiwanie i poprawianie POI - jak?
14-09-2009, 18:09
Wyszukiwanie i poprawianie POI - jak?
Witam
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czy i w jaki sposób można usunąć/poprawić błędny punkt POI?
Taki przykład - fotoradar leżący tuż koło współrzędnych:
51st 29 min 45,23 sek
19st 50 min 45,95 sek
Został najwyraźniej usunięty, bo w bazie jest, w rzeczywistości go nie ma. Nie wiem co to za miasto - Automapa twierdzi, że Wolbórz, ale w takim mieście wyszukiwarka na stronie pokazuje 2 fotoradary (nie wiem który jest tym błędnym, bo współrzędnych na stronie nie widać), natomiast Automapa widzi w bazie 4 fotoradary w Wolbórzu (najwyraźniej opisy miejscowości w bazie nie zgadzają się z granicami miast w Automapie).
Pytanie więc - jak dojść do tego który fotoradar z bazy usunąć i jak tego dokonać? Szczególnie, że zauważam coraz więcej błędów w bazie, których najwyraźniej nikt nie poprawia, bo procedury niejasne Wink (poza punktami które należałoby usunąć spotkałem np. kolejne 2 fotoradary na pasie zieleni, które są obrócone w stosunku do tego, co mamy w bazie).
Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-09-2009, 23:06
RE: Wyszukiwanie i poprawianie POI - jak?
Ponowię zapytanie - Cikago, czy jest jakakolwiek szansa na umżliwienie wyszukiwania punktów po współrzędnych z zadanym promieniem (stałym bądź wprowadzonym przez użytkownika)? Bez tego zginiemy w natłoku nieaktualnych punktów - na razie nie ma ich wiele, ale ilość będzie zapewne rosła Sad.

Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
30-09-2009, 19:45
RE: Wyszukiwanie i poprawianie POI - jak?
Woj napisał(a):Ponowię zapytanie - Cikago, czy jest jakakolwiek szansa na umżliwienie wyszukiwania punktów po współrzędnych z zadanym promieniem (stałym bądź wprowadzonym przez użytkownika)? Bez tego zginiemy w natłoku nieaktualnych punktów - na razie nie ma ich wiele, ale ilość będzie zapewne rosła Sad.

Pozdrawiam

Na razie nie chcę za dużo zdradzać, ale szykuję się odnowiony serwis PoiPoint z całkowitą nową wyszukiwarką oraz kilka innymi przydatnymi funkcjami.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do: