|
POIConverter
|
|
27-09-2011, 21:20
|
|||
|
|||
|
POIConverter
Może ktoś wie jak dzielić na kategorie punkty POI w programie POIConverter 1.1.7.315? Wiem, że można przypisywać do dowolnej grupy, ale w AutoMapie nic to nie zmienia. Można również przydzielić punkty do dowolnej kategorii, ale w takim przypadku wszystkie punkty są razem pod jedną konkretną nazwą. Zapisywanie każdej kategorii w oddzielnym pliku i ładowaniu go do AutoMapy jest raczej czasochłonnym zajęciem...
![]() Na przykład: Mam dwie kategorie POI - "Fotoradary przenośne" i "Fotoradary stacjonarne". Chciałbym zrobić z nich podkategorię jakiejś określonej kategorii, ażeby wyglądało to na przykład tak: - Fotoradary + Fotoradary przenośne + Fotoradary stacjonarne Z góry dzięki za pomoc |
|||
|
28-09-2011, 18:24
|
|||
|
|||
RE: POIConverter
(27-09-2011 21:20)lasuch napisał(a): Może ktoś wie jak dzielić na kategorie punkty POI w programie POIConverter 1.1.7.315? Wiem, że można przypisywać do dowolnej grupy, ale w AutoMapie nic to nie zmienia. Można również przydzielić punkty do dowolnej kategorii, ale w takim przypadku wszystkie punkty są razem pod jedną konkretną nazwą. Zapisywanie każdej kategorii w oddzielnym pliku i ładowaniu go do AutoMapy jest raczej czasochłonnym zajęciem... Tego poiconverterem nie da się zrobić |
|||
|
28-09-2011, 20:54
|
|||
|
|||
|
A jest jakiś program do tego?
|
|||
|
29-09-2011, 10:26
|
|||
|
|||
| RE: POIConverter | |||
|
01-10-2011, 12:29
|
|||
|
|||
|
W programie POIConverter przy tworzeniu nowego pliku nie ma opcji nazwania go. Jest ikona "Nowe punkty". W takim przypadku po prostu program czyści wszystkie już załadowane punkty. Po zapisaniu takiego pliku w AutoMapie są wszystkie te kategorie razem w jednym pliku. Nie ma możliwości podzielenia ich na podkategorie. Nawet jeśli zapisuję pod nazwą, np. Fotoradary, to i tak w AM jest kategoria "Wszystkie" a w niej to co wrzuciłem do tego pliku.
|
|||
|
01-10-2011, 18:18
|
|||
|
|||
|
Ale ręcznie nie w programie tylko na pulpicie utwórz nowy plik
|
|||
|
01-10-2011, 20:45
|
|||
|
|||
|
Nie znam innego sposobu, żeby utworzyć plik .amp. Mogę wykorzystać już istniejący plik i wyrzucić z niego wszystkie punkty POI, wrzucić swoje, ale w AutoMapie i tak wszystkie punkty przypiszą się do głównej kategorii. Punktów POI mam dosyć dużo bo wszystkie ze strony poipoint.pl. Fantastycznie by było jakby te punkty były posegregowane tak jak na wcześniej wymienionej stronie. Ułatwiłoby mi to wybór punktów, które mapa ma mi wyświetlać i ostrzegać.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|