Tags: miplo,
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
miplo
03-02-2010, 12:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2010 15:53 przez eMZetaa.)
miplo
W paczce (poi_automapa_miplo_full_2010-02-03_14.00.zip) zamieściłem wszystkie (416110 punktów w 1204 kategoriach) poi z miplo, aktualizacja 2010-02-03, godz. 14:00.
Dane w postaci plików .amp*, dodane wszystkie ikonki oraz trochę komunikatów (te można ściągnąć z różnych miejsc lub utworzyć samemu):

niestety plik zostal skasowany...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17-02-2010, 16:06
RE: miplo
Miplo _teraz_ mogłoby mieć uzasadnione pretensje do adminów poipoint;-)
Więc bezpiecznie było skasować.
Poczytaj burzliwe wątki na pdaclub.pl i zobaczysz całą trudna historię powstawania miplo, a w zasadzie bazy ich punktów...
Bardzo ciekawa lektura:-)

------
palmus
17-02-2010, 19:58
Wiem, wiem;-) z tym, że plik został skasowany przez cenzora z przeklej...
Nie będę się wypowiadał o metodach używanych przez miplo i automapę w ogóle, powtórzę zatem tylko, że tworzenie takiej bazy jak w tej chwili chce mieć miplo ma taki sens, jak liczenie ilorazu liczby świń w Świnoujściu do ilości knurów w gminie Przemyśl - policzyć to można, tylko po co? Przykładem niech będzie hurtowe wrzucanie przez modów punktów o znikomej (lub żadnej) wartości dla ogółu (czy nawet większości) użytkowników serwisu i nawigacji jako takiej, choćby już wspominanych przeze mnie ok. 300 kapliczek. Owszem, może i one powinny się znaleźć się w takiej bazie, ale w kategorii "Niebezpieczne miejsce" lub "Zator drogowy. Pielgrzymka" czy też nomen omen "Czarny punkt".
Jestem zdania, że bazy poi powinny być dostępne BEZPŁATNIE, to też już wielokrotnie było omawiane...

Pozwól jeszcze, że wrócę na chwilę do miplo: wiarygodność (statystyczna ufność) bazy jest rzędu 80%, może nawet jeszcze mniej, a "części zagranicznej" przypomina rzadką zieloną kupkę niemowlaka... i jest tyle samo warta ]:->
17-02-2010, 21:08
Moje POI, mimo,że się nie zgodziłem przekazać i tak tam się jakoś znalazły;-))

------
palmus
18-02-2010, 9:58
moich też jest tam sporo... punkty "przedostają się" na miplo przez miplosynca: jak nie odznaczysz tej opcji, to domyślnie są one przekazywane:/
19-02-2010, 14:47
E, tam, nie o tym mówię.Moje paczki z poi ktoś skopiował i tam wsadził.Nagle stały się komercyjne:-)

------
palmus
Odpowiedz 

Skocz do: