|
Błędnie dodane Poi
|
|
09-03-2009, 17:10
|
|||
|
|||
|
Błędnie dodane Poi
Witam.Przeglądam serwis od kilku godzin i dodając nowe punkty POI zauważyłem już błednie dodane adresy.
Próbuje dodać adres apteki i wyskakuje okienko z info że taki punkt został już dodany. Ok,sprawdzam i co? Ktoś dodał tę aptekę ale wpisał błędną nazwę ulicy i nawet nie podał numeru (bo to niemożliwe jeżeli ulica jest błędna) Brak też nazwy apteki. Dlaczego brak Moderatorów którzy sprawdzają poprawność dodanych punktów zanim zostaną wyświetlone? Generalnie każdy może dodać co chce i kiedy chce czy jest to zgodne z prawdą czy nie. Błędy ortograficzne w stylu " ul. J. Piłsuckiego" aż rażą w oczy. Ludzie korzystający z tego serwisu to w 99% kierowcy i powinni rozróżnić most od wiaduktu - cytat "budka znajduje się zaraz koło mostu" może jedynie wprowadzić w błąd. Pomysł samego serwisu jest trafiony w dziesiątkę ale niestety trzeba jeszcze nad nim sporo pracy poświęcić. pozdrawiam serdecznie Mareq |
|||
|
10-03-2009, 1:03
|
|||
|
|||
RE: Błędnie dodane Poi
mareq napisał(a):Witam.Przeglądam serwis od kilku godzin i dodając nowe punkty POI zauważyłem już błednie dodane adresy. Co do moderatorów to są tacy którzy sprawdzają poprawność punktów. Wiadomo można przeoczyć. Dlatego jeżeli jest coś źle dodane można samemu to zgłosić naciskając "Zgłoś błąd Punktu POI". Punkty które są źle dodawane są kasowane lecz wcześniej jest wysyłane zawiadomienie do użytkownika. Co do nazw i adresu to na PoiPoint nie jest wymagane wpisywanie tego. Oto dlaczego: jedziesz w trasie i nagle zauważysz np niech będzie aptekę po prawej. Dodajesz ją do ulubionych w nawigacji ale nie możesz się skupić jeszcze na wpisywaniu adresu i dodatkowo patrzeniem się w tylną szybe żeby odnaleźć jej nazwę. I teraz tak... jesteś w jakimś obcym mieście, potrzebujesz szybko apteki. Szukasz w nawigacji i co wybierasz... najbliższą czy taką która ma fajną nazwę? Ja w każdym razie wybieram najbliższą. Owszem można dodawać nazwy i adresy ale tak jak pisałem już wcześniej nie jest to wymagane. O którą aptekę z błędną ulicą ci chodzi bo nie mogę jej znaleźć? Podaj ID Punktu. Co do błędów ortograficznych jak również pozostałych służy "Zgłoś błąd Punktu POI". Tak jak już kiedyś pisałem... serwis PoiPoint jest tworzony w znacznym stopniu przez użytkowników. Każdy moderator może coś przeoczyć dlatego dajemy szanse każdemu kto się zarejestruje aby coś naprawić/doradzić. Dzięki za post pracę wkładamy ogromną żeby ten serwis działał. Również staramy się realizować wszystkie sugestie i pomysły jakie są poddawane na tym forum.
|
|||
|
10-03-2009, 3:45
|
|||
|
|||
|
Po pierwsze to dzieki za szybką i wyczerpującą odpowiedż.
Chodzi mi o aptekę przy ul Edukacji w Tychach.Apteka ta znajduję się dokładnie przy ulicy Wyszyńskiego 3. Jeżeli chodzi o nazwę to oczywiście nie jest ona taka ważna, ale jeżeli ktoś by ją dopisał to nie starał bym się jej ponownie dodać. Poza tym na ulicy Edukacji mieszczą się jeszcze, poza tą nieszczęsną, przynajmniej 3 apteki. Naprawdę nie chciałem uczepić się tej apteki, chodziło jedynie o przykład. Prośba do wszystkich użytkowników o przemyślane dodawanie nowych punktów POI Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiam |
|||
|
10-03-2009, 8:54
|
|||
|
|||
mareq napisał(a):Po pierwsze to dzieki za szybką i wyczerpującą odpowiedż. Ulica apteki jest już poprawiona. Co do 3 innych aptek w pobliżu to trwają prace nad możliwością dodawania blisko położonych punktów tej samej kategorii. Aktualnie można tak dodawać sygnalizacje świetlne. Wkrótce będzie to też dostępne dla pozostałych kategorii.
|
|||
|
01-07-2009, 15:05
|
|||
|
|||
|
to samo jest z fotoradarami stacjonarnymi właśnie wróciłem z nad morza i miałem ze 30 komunikatów że jest fotoradar stacjonarny(w szczerym polu),ktoś zamiast przenośne wstawia stacjonarne?
|
|||
|
01-07-2009, 18:38
|
|||
|
|||
misiek800115 napisał(a):to samo jest z fotoradarami stacjonarnymi właśnie wróciłem z nad morza i miałem ze 30 komunikatów że jest fotoradar stacjonarny(w szczerym polu),ktoś zamiast przenośne wstawia stacjonarne? hmmm, a znasz id tych punktów poi?? |
|||
|
13-06-2010, 21:36
|
|||
|
|||
|
Przyłączam się do apelu o dokładne oznaczanie pozycji POI. Mam wrażenie że część dodających robi to na wyścigi aby więcej. Widziałem już punkty z podanym adresem a umieszczone dwie ulice dalej (zgłosiłem oczywiście błąd). Często też zdarzają się punkty zdublowane położone blisko siebie - najwięcej fotoradarów. A właśnie - fotoradary. Nawet na stronie głównej widać dodane fotoradary położone X metrów od drogi a można to przecież dodać na max powiększeniu o wiele precyzyjniej. W ogóle w przypadku fotoradarów przydałoby się wychwytywać, te które położone są blisko siebie bo jest mało prawdopodobne że w promieniu kilkudziesięciu metrów ustawiono 3 fotoradary.
Pozdrawiam wszystkich |
|||
|
14-06-2010, 8:00
|
|||
|
|||
|
Trzeba też zauważyć że Mapa z widoku "Mapa" nie równa się widokowi z mapy "Satelita". Oto prosty przykład który znalazłem:
http://www.poipoint.pl/poi.php?poi_id=77720 Jest teraz widok Mapa a przełącz sobie na Satelita. Trzeba pamiętać że widok Satelita jest bardziej aktualny niż Mapa więc niekiedy może się zdawać że dany punkt jest źle dodany a w rzeczywistości to jest tylko błąd mapy. |
|||
|
04-06-2011, 11:32
|
|||
|
|||
|
How To Improve Golf Swing Timing
One of the most important factors in building a repeatable and reliable swing on the golf course is golf swing timing. In fact, it is the timing of the golf swing that makes quiet necessary for golfers to concentrate. Even with the instruction and tips you may receive, golf fitness is actually a big part of obtaining good golf swing timing.Most every pro athlete and even most that play sports recreationally have exercise worked into their training. The idea of the exercise is to help their bodies to perform exactly as they want it to when it comes time to perform in competition. A golf swing is just as demanding as a baseball swing or a jump shot, yet many beginning golfers don't exercise or train for their golf swing timing. ----------- Ping K15 |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

pracę wkładamy ogromną żeby ten serwis działał. Również staramy się realizować wszystkie sugestie i pomysły jakie są poddawane na tym forum.