Witam
Chciałbym podzielić się problemem , który pojawił się podczas instalowania punktów POI.
Mam nowego GARMINA NUVI3760.Zdodnie z instrukcją skopiowałem punkty POI do oddzielnego folderu w swoim komputerze Pliki punktów POI są z rozszerzenie CSV.Do tego samego folderu skopiowałem pliki ikonek i dżwieków ( te same mnazwy co pliki POI-inne rozszerzenie odpowiednio BMP , MP3).
Za pomocą POILoadera wgralem punkty POI do Garmina ( instalacja expresowa-zalecana)-zostały one umieszczone w folderze POI w Garminie.Do tego samego folderu w Garminie skopiowałem ikonki i dżwięki.
Efekt..... Pliki POI się zainstalowały natomiast w trakcie jazdy nie pojawiają: się ikonki i nie ma sygnalizacji dzwiękiem.
Coś zapewne zrobiłem nie tak....ale co????.

Bardzo prosze o pomoc.

Trochę się irytuję , a powinienem cieszyć sie z dobrodziejstwa GPS i ponktów POI.
Pomóżcie ....!!!!

WGRAŁE DO garmina za pomocą POILoadera punkty korzystajac wersji manualnej(każdy punkt został uaktywniony oddzielnie).
niestety nic się nie zmieniło.Oczywiście do tego samego folderu w garminie skopiowałem ikonki i dżwięki.
- naprawdę brakuje już mi cierpliwości-może jest jeszcze jakiś kruczek???
Ale ikony i dzwięki nie masz wgrywać do garmina tylko do tego folderu co POI. Oczywiście wszystko ma być w jednym przed uruchomieniem POILoader
(03-01-2012 17:56)cikago napisał(a): [ -> ]Ale ikony i dzwięki nie masz wgrywać do garmina tylko do tego folderu co POI. Oczywiście wszystko ma być w jednym przed uruchomieniem POILoader
zrobiłem tak jak sugerowałeś.Do tego samego folderu w komputerze wgrałem punkty POI , IKONKI,DZWIĘKI.
POIloaderem wgrałem do garmina w opcji manualnej punkty POI , mając nadzieję że ikonki i dzwięki dograne zostaną automatycznie.
ikonki sa w formacie - bmp,dzwięki - mp3,punkty POI - csv.
po wgraniu zrestartowałem GARMINA.Po ponownym uruchomieniu niesatety nic się nie zmieniło.
Zaintrygowało mnie twoje twoje zdanie z poprzedniej twojej odpowiedzi ze punkty trzeba uaktywnić w garminie???.Jak to zrobić oprócz tego że za pomoca poiloadera wgrywałem w wersji manualnej.
dzięki za poprzednie odpowiedzi i liczę na wyrozumiałość.
(03-01-2012 22:37)matus_2007 napisał(a): [ -> ] (03-01-2012 17:56)cikago napisał(a): [ -> ]Ale ikony i dzwięki nie masz wgrywać do garmina tylko do tego folderu co POI. Oczywiście wszystko ma być w jednym przed uruchomieniem POILoader
zrobiłem tak jak sugerowałeś.Do tego samego folderu w komputerze wgrałem punkty POI , IKONKI,DZWIĘKI.
POIloaderem wgrałem do garmina w opcji manualnej punkty POI , mając nadzieję że ikonki i dzwięki dograne zostaną automatycznie.
ikonki sa w formacie - bmp,dzwięki - mp3,punkty POI - csv.
po wgraniu zrestartowałem GARMINA.Po ponownym uruchomieniu niesatety nic się nie zmieniło.
Zaintrygowało mnie twoje twoje zdanie z poprzedniej twojej odpowiedzi ze punkty trzeba uaktywnić w garminie???.Jak to zrobić oprócz tego że za pomoca poiloadera wgrywałem w wersji manualnej.
dzięki za poprzednie odpowiedzi i liczę na wyrozumiałość.
Hmmm, zanim cokolwiek będziemy robić dalej sprawdź czy punkty wyświetlają się kiedy nie jedziesz.. tzn weź garmina w ręce kliknij DOKĄD(czy jak kolwiek się ta opcja nazywa.. byle żeby ci się wyświetliły opcje wskazujące gdzie chcesz jechać czyli Adres / Posiłki / Paliwo). Teraz zamiast klikać tak jak zawsze klikasz żeby znalazło adres, znajdź "Znajdz na mapie"(lub odpowiednik tego). Teraz znajdź na mapie czy wyświetla się ikona którą wybrałeś np do POI McDonalds(lub innej kategorii). Jeżeli się wyświetla(ta Twoja kategoria lub jakaś inna którą wgrałeś) to wszystko jest ok(posprawdzaj w kilku miejscach Twojego miasta bo np dany punkt mógł nie zostać przez nikogo dodany).
Daj znać wynik
Ale jak to? Nazwa punktu na mapie się pokazuje?
(05-01-2012 14:20)cikago napisał(a): [ -> ]Ale jak to? Nazwa punktu na mapie się pokazuje?
PODEJRZEWAM ZE NAŁOŻYŁ SIE PUNKT Z garmina (który był wgrany razem z mapą)-wybrałem ORLEN(przy punkcie pojewił się "dymek"ORLEN.Spróbuje z np.lidlem
nIESTEY ALE KAZDY ZAINSTALOWANY PUNKT jest sygnalizowany na mapie "dymkiem" z nazwą punktu np. Sklepy lidl, stacjae paliw orlen,banki BPH itd.Zadnej ikonki ani dzwięku mój GARMIN NIE WYGENEROWAŁ.Przy dymku pojawia się równeż mały punkcik (kółeczko) któer nie zmienia swojego rozmiaru nawet przy max. powiekszeniu.??????????
a jaki format ikonek pobierasz? Spróbuj BMP 24 x 24